PERSBERICHT

Genealogie van Buerse. Een middeleeuwse familie in Twente, Gelre en Westfalen

Op 1 oktober ‘18 komt het boek Genealogie van Buerse uit. Dit boek is het resultaat van 30 jaar genealogisch onderzoek en beschrijft de geschiedenis van de familie van Buerse.

De familie van Buerse leefde in de periode van circa 1200 tot 1650 in Twente, Gelre en Westfalen. In dit boek is een levensbeschrijving opgenomen van elke individuele van Buerse, met gedetailleerde bronvermelding. De van Buerse genealogie biedt vele raakvlakken, die het stamboomonderzoek van andere regionale families in die tijd ondersteunen en verlengen. Dit boek omvat informatie over tenminste 50 aangetrouwde families en over ruim 650 niet-verwante personen. Alle achternamen zijn opgenomen in de Index van Familienamen.

Dit boek beschrijft familierelaties tegen de sociaalhistorische achtergrond van de regio. In ruim 100 kaders komen fascinerende elementen van de Middeleeuwse maatschappij naar voren, zoals over de kloosters van Varlar, Nazareth, Rengering en Weddern, en de borgmannen van Ahaus, Ottenstein en Nienborg. Ook de St. Laurensvicarie in Arnhem, de orde van St. Antonius in Groenlo en Coesfeld, het Gymnasium illlustre in Steinfurt en het gericht Ten Stenen Kruis onder Ahaus worden beschreven.

Auteur van Genealogie van Buerse is Dr. John Buursink (tevens auteur van Buursink – Kroniek van een Twentse familie, 2003). Vanwege zijn achternaam voelt John zich sterk verbonden met Buurse. Tijdens zijn onderzoek heeft John zich vaak verbaasd over hoeveel genealogische informatie er bewaard is gebleven in de vele plaatselijke archieven. In dit boek heeft hij alle toegankelijke gegevens over de familie van Buerse bijeengebracht.

Dit boek bestellen?

Genealogie van Buerse is vanaf 1 oktober 2018 verkrijgbaar via www.boekengilde.nl/boekenshop

Prijs: € 20,00 excl. evt. verzendkosten


ISBN: 978 94 6323 335 4
Uitvoering: softcover, 401 pagina’s

_________________________________________________________________________ EINDE PERSBERICHT

Bijlage: afbeelding cover
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met John Buursink E-mail:
john@buursink.org 

Comments